CIEKAWOSTKI

KREMOWA ZUPA Z GNOCCHI Z KURCZAKIEM

KREMOWA ZUPA Z GNOCCHI Z KURCZAKIEM

Kremowa zupa gnocchi z kurczaka obejmuje bogaty i gęsty bulion, który ma kurczaka, rozdrobnione marchewki, posiekany seler i gnocchi pochowane w całym. Jest też posiekany szpinak. To przewyższa smak Olive Garden w każdy sposób!

Ty możesz teraz cieszyć się restauracyjną jakością zupy w zaciszu własnego domu. Pewien dawać wolno gotować makaron e fagioli polewkę i kremową zupę toscana iść ponieważ absolutnie adore włoskie smaki w oba te polewki.

Ciemny kolor naczynie zawierający kurczaka gnocchi polewkę.
Zupa z kremowymi gnocchi i kurczakiem
Panowie naprawdę polubią niesamowity aksamitny i soczysty bulion. Ma on właśnie odpowiednią ilość smaków, a także posiada tymianek, który jest jednym z moich ulubionych ziół. Ogólnie rzecz biorąc, ma wspaniały smak. Dodatkowy kurczak i gnocchi, które lubię, sprawiają, że to danie jest naprawdę satysfakcjonujące. Ta zupa jest pełna smaku dzięki świeżości rozdrobnionych marchewek, selera i szpinaku, które zostały do niej dodane. Umieść to na swojej liście zup, których absolutnie musisz spróbować! Nie będziesz żałował, że to zrobiłeś.

Pixabay

Składniki

Masło równający trzy tablespoons
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
1 filiżanka posiekanej cebuli, 1/2 filiżanki pokrojonego w kostkę selera, i 2 ząbki mielonego czosnku.
1/4 szklanki uniwersalnej mąki
2 filiżanki half-and-half (lub śmietany)
1 puszka bulionu z kurczaka, 14 uncji Jeśli chcesz, aby twoja zupa była na cieńszej stronie, użyj 2 puszek.
1 łyżeczka suszonego tymianku i 1 filiżanka drobno poszatkowanej marchewki
1 filiżanka drobno posiekanych świeżych liści szpinaku
1 filiżanka pokrojonej w kostkę piersi z kurczaka, która została ugotowana. Ja ugotowałam ją na rożnie.
1 szesnastouncjowe pudełko klusek ziemniaczanych, które można znaleźć w alejce z innymi rodzajami makaronu.

Instrukcja

W dużym rondlu umieścimy masło i oliwę z oliwek. Cebulę, seler i czosnek smażymy na średnim ogniu, aż będą miękkie. Po dodaniu mąki zrobimy zasmażkę, którą będziemy podgrzewać jeszcze przez minutę.
Ciągle mieszając, stopniowo dodawać pół na pół i bulion z kurczaka, aż mieszanina zacznie się zagęszczać. Włącz do potrawy tymianek, marchew, szpinak, gnocchi i kurczaka. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez około pięć minut, lub do momentu, gdy gnocchi będzie gotowe, a rosół zgęstnieje. (Dodaj kolejną puszkę bulionu z kurczaka, jeśli chcesz, aby zupa była rzadsza). Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj od razu.

Sprawdź: https://obzartuchy.pl/korzysci-z-posiadania-suszarki-bebnowej-w-domu/