CIEKAWOSTKI

JAMBALAYA Wolnogotowana potrawa

JAMBALAYA Wolnogotowana potrawa

Jambalaya przygotowana w wolnowarze jest obciążona aromatyczną kiełbasą, kurczakiem i krewetkami i jest gotowana na wolnym ogniu przez długi czas, aby wydobyć potężne przyprawy. Ten prosty ale satysfakcjonujący obiad może słuzyć w właśnie dziesięć minut dzięki swój minimalnej kwocie przygotowania.

Posiłki, które wymagają tylko jednego garnka są idealnym lekarstwem na gorączkowe wieczory. Posiłki takie jak Cajun alfredo, shrimp creole, i pakiety foliowe są przykładami prostych dań, które są pakowane ze smakiem i mogą być przygotowane w krótkim czasie.

Kiełbasa i owoce morza gotują w wolnej kuchence.

Prosty przepis na jambalayę przygotowywaną w wolnowarze
Jambalaya, która jest przygotowana w wolnej kuchence jest nie tylko smaczne i napełniania, ale również wymaga bardzo mało pracy, aby umieścić razem. Ponieważ ta jambalaya jest tak pyszna, zaczęliśmy robić ją częściej i dodawać ją do rotacji ulubionych posiłków naszej rodziny w wolnowarze, które zazwyczaj są miodowo-czosnkowe kurczaki lub wołowe końcówki. Naprawdę trudno jest przestać jeść to danie ze względu na sposób, w jaki przyprawy współgrają z pysznymi smakami krewetek i kiełbasy. Wiem, że ty i twoja rodzina nie będziecie w stanie oprzeć się posiadaniu więcej niż jednej porcji tego dania ze względu na jego pikantne, ostre, mięsiste i soczyste właściwości.

JAMBALAYA Wolnogotowana potrawa - 2 2024
Pixabay

Wykonanie jambalaya nie musi wymagać znacznej ilości wysiłku. Wystarczy przygotować składniki, a następnie wymieszać je wszystkie razem w wolnowarze, który zajmie się resztą. Przed dodaniem składników do wolnowaru, można również zrumienić kiełbasę z cebulą i papryką dla natychmiastowego wzmocnienia smaku. To byłoby zrobione przed dodaniem składników do wolnowaru. W każdym przypadku, korzystanie z tego przepisu pozwoli Ci zaoszczędzić znaczną ilość czasu, jak również wysiłku. Ty jesteś wolny iść o twój dniu znać że gdy ty dostajesz dom, kolacja czekasz dla ciebie z fantastycznym Nowym Orleańskim smakiem. Ta kolacja jest pewna, że będzie wielkim sukcesem!

Składniki

2 piersi z kurczaka, usunięte z ich skóry i kości, a następnie pokrojone na kawałki wielkości kęsa
1 funt pokrojonych kiełbasek andouille, w sumie 1 funt
28 uncji posiekanych pomidorów z jednej puszki
1 średniej wielkości cebula, posiekana
1 mała czerwona papryka, pokrojona bardzo drobno
2 łodygi selera, pokrojone bardzo cienko
1 i pół łyżeczki suszonego tymianku i dwie łyżeczki suszonego oregano 2 filiżanki bulionu z kurczaka
1 łyżka stołowa przyprawy Cajun
1/2 miligrama płatków czerwonej papryki 1 łyżka pasty pomidorowej
1 filiżanka ryżu (*Patrz dalsze uwagi)
1 funt niegotowanych krewetek 13-15 count

Instrukcje

W wolnowarze połącz wszystkie składniki, nie licząc krewetek, i wymieszaj do połączenia.
Gotuj na małym ogniu przez siedem do ośmiu godzin (na dużym przez 3-4 godziny). Na godzinę przed końcem gotowania dodamy ryż.
W ostatnich 15 minutach wrzuć krewetki i dopraw solą i pieprzem.

 

Sprawdź: https://obzartuchy.pl/korzysci-z-posiadania-suszarki-bebnowej-w-domu/