CIEKAWOSTKI

PATELNIA WARZYWNA Z KREWETKAMI I KIEŁBASĄ CAJUN

PATELNIA Z KREWETKAMI I KIEŁBASĄ CAJUN GOTOWANA Z WARZYWAMI

Cajun Shrimp and Sausage Vegetable Skillet to NAJLEPSZA kolacja, jaką możesz zrobić w zaledwie 20 minut, a wypełniona jest niesamowitym smakiem Cajun, krewetkami, kiełbasą i letnimi warzywami. Jest to nie tylko doskonała opcja kolacji low-carb, ale również działa naprawdę dobrze do przygotowywania posiłków.

Możesz przygotować tę patelnię na wiele różnych sposobów! Spróbuj tych szaszłyków z krewetek i kiełbasy, tej patelni z krewetek i kiełbasy, lub tego opakowania foliowego z krewetek i kiełbasy, jeśli jesteś fanem połączenia krewetek, warzyw i przyprawy Cajun.

Patelnia z warzywami z krewetkami i kiełbasą Cajun
Cajun Shrimp i Sausage Vegetable Skillet

pixabay

Nadejście lata i potrzeba don kostiumu kąpielowego służą jako terminowe przypomnienie mi, że nadal mam trochę post-baby waga iść.

Jestem w stanie skupić się na sobie teraz, gdy nasze piękne dziecko ma już sześć tygodni. Więcej ćwiczeń i poprawa diety, aby zrzucić te dodatkowe kilogramy.

W ostatniej ciąży przytyłam o wiele mniej, ponieważ bardziej uważałam na to, co jem, więc nie mam dużo nadwagi do pozbycia się. Ale nie mogę się doczekać, aż zacznę czuć się lepiej ze sobą i będę mogła znów wskoczyć w spodnie, które nosiłam przed ciążą.

Moim ulubionym zajęciem jest wymyślanie szybkich i prostych przepisów na pyszne i pożywne obiady. Posiadanie nowego dziecka oznacza, że nie mam zbyt wiele wolnego czasu, więc to wspaniałe, kiedy mogę zrobić obiad, który jest zrobiony w prawie żadnym czasie.

Składniki

1 funt olbrzymich krewetek, obranych i deveined, do wykorzystania w przepisach.
14 uncji pokrojonej wołowiny, wieprzowiny lub kiełbasy z kurczaka.
2 średniej wielkości cukinie pokrojone w plastry
2 żółte squashes średniej wielkości, obrane i pokrojone w plasterki
Pół pęczka szparagów, przepołowionych i podzielonych na trójki
2 kawałki czerwonej papryki, które zostały posiekane.
Zarówno pieprz, jak i sól
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
2 łyżki stołowe przyprawy Cajun

Instrukcje

Umieść krewetki, kiełbasę, cukinię i żółty kabaczek w dużej misce. Dodaj szparagi, czerwoną paprykę, sól i pieprz do smaku. Podrzuć mieszankę z oliwą z oliwek i przyprawą cajun, aż będzie równomiernie pokryta.
Umieść składniki na dużej patelni i podkręć ogień do średniej wysokości. Gotuj przez około siedem do pięciu minut, lub do momentu, gdy krewetki staną się różowe, a warzywa miękkie.
Jeśli chcesz, udekoruj danie świeżą pietruszką i podawaj od razu.

Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja darmowa)